27.2.08

Κολοκύθια μετά ριγάνεως!


Το άκουσα χθές αυτό και μου άρεσε..στο Λαζόπουλο..
Άκουσα πολλά χθές..


Λέω να πάω να βγάλω διαβατήριο γιατί ποτέ δε ξέρεις..ξυπνάς ένα πρωί και σου έρχεται να πας μια βόλτα Θεσσαλονίκη. Ε μιάμιση ωρίτσα είναι..τι να λέει. Μπαίνεις στο τουτού σου και τσουυυπ λίγο μετά τα Τέμπη σε σταματάνε..Διαβατήριο σου λέει, περάσατε τα σύνορα. Ποια σύνορα ρε φίλε? Πότε αλλάξανε τα σύνορα?

Τώωωωρα , σου λένε, πάει καιρός που χρειάζεσαι διαβατήριο για κάτω Μακεδονία..
Κάτω? Πόσο κάτω δηλαδή? Εγώ που ήμουν όταν έγινε αυτό? Κοιμόμανε?
Ναι ρε κοιμόσουνα! Κοιμάσαι από τότε που γεννήθηκες!
Και μόλις αρχίζει να ανοίγει το μάτι..μασάς λίγο τηλεκοντρόλ, πίνεις και κάνα χάπι του στυλ ο τάδε πήδηξε, η τάδε παντρεύτηκε, ο παρατάδε έφαγε ξύλο απ΄την πρώην και χράαααααπ γλαρώνει πάλι το ματάκι..

Κάπου εκεί στο ντεμί του ύπνου στην πέσανε και κάνανε τη χώρα σου μπακλαβά, την κόψανε γωνίες και τη μοιράσανε. Ποια γωνία πήρες εσύ? Ξέρω κι εγώ ..όποια έμεινε, όποια συμφωνήσανε να σου μείνει..Σάμπως μίλησες? Αποχαυνωμένος ήσουνα όταν την κόβανε ηλίθιε!
Πάρε το διαβατήριο τώρα και άντε να επισκεφθείς τους συγγενείς σου στην κάτω γωνία του μπακλαβά!
Όοοοοχι ρε μη ταράζεσαι, δεν υπάρχει λόγος..θα έρθουν μια μέρα και θα σε πακετάρουν να σε πετάξουν έξω άπ΄τη χώρα που γεννήθηκες, απ΄την ιστορία που δεν ξέρεις, απ΄όσα έπρεπε να φυλάς και να προσέχεις..τότε να συκινηθείς, τότε να αγχωθείς ρε καραγκιόζη..ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ...

Κι αφού συγκλονιστείς και ανησυχήσεις ..άνοιξε πάλι την τηλεόραση, πιες το σταρχιδιαμόλ σου, κάνε γαργάρα τις υποσχέσεις αυτών που πάλι ψήφησες γιατί ήσουν σίγουρος πως κάτι άλλο μικρότερο δεν έχει δύναμη να επιβιώσει..και νανουρήσου κακομοίρη..κοιμήσου και αύριο το πρωί αν ακούσεις φωνές μη τρομάξεις..Πανυγηρίζουν γιατί κατάφεραν να συμφωνήσουν το όνομα του μπακλαβά..ναι ναι !

Χαμογέλα..ο άνω μπακλαβάς θα έχει το όνομά σου!